Špenátové lasagne

Tradiční varianta lasagní s veganskou kešunézou.

Lasagne:
1 balíček lasagní
1 cibule
500 g mraženého špenátu
3 stroužky česneku
5 rajčat
5 žampionů
slunečnicový olej
čerstvá bazalka a sušené oregano
sůl

Kešunéza:
150 g kešu ořechů
1 stroužek česneku
citron
sušená bazalka a oregano
sůl

Den předem oříšky zalijeme 240 ml vody a necháme v lednici namáčet.
Před použitím přidáme česnek, šťávu z citronu, sůl a společně s vodou rozmixujeme. Vmícháme sušené bylinky.

Osmahneme na oleji najemno nakrájenou cibulku, přidáme špenát, zalijeme 600ml vody, osolíme a celou směs krátce povaříme.

Připravíme si zapékací mísu a na spodek kápneme lehce olej.
Vrstvy:
1/3 špenátu s cibulkou
lasagne
1/2 rajčat nakrájených na plátky – osolit a posypeme čerstvou bazalkou a oreganem
lasagne
1/3 špenátu s cibulkou
žampiony nakrájenéna plátky – osolit a posypeme oreganem
zbytek špenátu s cibulkou
zbytek rajčat

zalijeme kešunézou a rozetřeneme ji po celé ploše. Trouba na 180°C. Pečeme dozlatova 45 min a poté vypneme troubu a necháme ještě 20 min dopéct.

Recept ve videu zde:

Za inspiraci děkujeme: http://www.greenwayfood.cz/

Categories: recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *