Jednoduchá torta s výbornou chutí.
Potřebujeme:
160 g celozrnné špaldové mouky
100 g polohrubé bílé mouky
80 g třtinového cukru
½ lžičky jedlé sody
2 lžičky kypřícího prášku
25 g kakaa
230 ml mandlového mléka
2 banány
400 ml kokosového mléka
Agávový sirup
Hořká čokoláda
2x smetafix
60 ml oleje
Špetka soli
Plechovku kokosového mléka dáme chladit do ledničky na dvě hodiny dnem vzhůru.
Ve velké míse smícháme suché suroviny. Vlijeme mandlové mléko a olej a zamícháme. Směs rozprostřeme do vymaštěné dortové formy (20 cm).
Pečeme při 180 stupních 30 min.
Otevřeme kokosové mléko, odlijeme tekutou část. Tuhou část ušleháme s agávovým sirupem a smetafixem. Nastrouháme čokoládu a vmícháme ji do krému.
Hotový korpus necháme dobře vychladnout a uprostřed vydlabmeme misku cca do poloviny hloubky korpusu, ale ne až do kraje, vydlabanou část si ponecháme. Podélně rozkrojíme dva banány a vložíme je na korpus.
Na banány rozpostřeme krém a posypeme rozdrobenou vydlabanou částí a lehce přimáčkneme.
Dort dáme chladit.
Přípravu dortu najdete v tomto videu:
Inspirace podle Kuchařky ze Svatojánu
Categories: pečené, recepty, sladké
Super recept, musím vyskúšať. 😉
Potom daj vedieť, ako sa podarilo a ideálne nám pošli fotku! 🙂